Handbagage

Als uw handbagage niet groter is dan 50x40x20 centimeter, doet TUIfly niet moeilijk over het gewicht. Wilt u grotere stukken of meerdere stukken als handbagage meenemen? Dat kan. Lees hier waar u op moet letten.

Afmetingen

Als uw handbagage niet groter is dan 50 x 40 x 20 centimeter blijft deze gegarandeerd bij u aan boord. In de bagagebakken boven uw hoofd, of onder de stoel voor u.

Kiest u voor een groter stuk handbagage, houd dan rekening met de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm. Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, vervoeren we de grotere stukken alsnog in het vrachtruim van het vliegtuig. U hoeft daarvoor niet te betalen, maar heeft uw handbagage dan niet bij de hand.

Voor handbagage die groter is dan de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm, geldt dat we deze zonder uitzondering in het vrachtruim vervoeren. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van onze medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaalt u vijftig euro.

Meerdere items

Het is bij TUIflygeen punt als uw handbagage uit meerdere items bestaat. Of dit nou een trolley of twee plastic tasjes en een toilettas is: zolang de totale afmetingen van alle items bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55 x 40 x 25 cm kunt u dit meenemen.

Gewicht maakt niet uit

Het maakt niet uit hoe zwaar uw handbagage is. Onze enige spelregel is dat u de bagage zelf kan opbergen in de bagagebakken boven uw hoofd.

Ruimbagage

Met één koffer heen en twee koffers terug? Bij ons regelt u dat eenvoudig tegen een kleine vergoeding.

Europese- en middellandseZee bestemmingen Economy/Comfort
20 kg ruimbagage € 18
25 kg ruimbagage € 25
30 kg ruimbagage € 30
40 kg ruimbagage € 40
50 kg ruimbagage € 50
Verre bestemmingen Economy / Comfort Deluxe
20 kg ruimbagage € 23 -
25 kg ruimbagage € 30 -
30 kg ruimbagage € 40 -
40 kg ruimbagage € 50 inclusief
50 kg ruimbagage € 65 € 30

Reserveer het door u gewenste gewicht aan ruimbagage tijdens uw boeking, via uw reisagent of onze website.

Reserveer de gewenste ruimbagage zelf tijdens het online boeken van uw vlucht. Boekt u uw vlucht via uw reisbureau? Uw reisadviseur helpt u graag bij het maken van de reservering.

We kunnen ons voorstellen dat u nog niet precies weet hoeveel ruimbagage u mee wilt nemen. Daarom kunt u tot vierentwintig uur van te voren uw ruimbagage reserveren. Dit kan via uw reisbureau of het Contact Center van Arke. Als u nog geen bagage hebt gereserveerd, kan dat altijd via Mijn TUI  Bijboeken kan niet via de site.

  • Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen
  • De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 cm (L+B+H)
  • Als u met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag u het totale bagagegewicht verdelen. Reist u bijvoorbeeld met twee passagiers en hebt u ieder twintig kilo gereserveerd, dan mag u in de ene koffer vijftien kilo en in de andere koffer vijfentwintig kilo vervoeren. Uw bagage moet u in dat geval bij de balie inchecken, dit kan niet bij onze bagage drop-off.
  • U mag meerdere stukken bagage inchecken per persoon.
  • Gebruikt u een rugzak? Voorkom dat deze blijft steken op de bagageband. Maak losse riemen goed vast en bevestig geen spullen aan de buitenzijde van de rugzak. Nog beter is het gebruik van speciale rugzaktassen.
  • Voor baby's van nul en één jaar mag u gratis tien kilo ruimbagage meenemen. Daarnaast mag u één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal tien kilo gratis meenemen.
  • U betaalt voor overbagage.

 

Meer bagage dan verwacht?

Geen probleem als u meer ruimbagage hebt dan verwacht. Bij het inchecken op de luchthaven betaalt u tegen normaal tarief bij voor de extra kilo’s ruimbagage plus tien euro luchthavenkosten.

Dit brengen we in rekening, omdat onze medewerkers bij de incheckbalie langer met u bezig zijn en de wachttijd voor uw medereizigers oploopt. Bij de incheckbalie kunt u contant, met pinpas of met creditcard betalen.

 

Bijzondere bagage

Wilt u uw sportuitrusting, muziekinstrument of medische bagage meenemen? Dat is op alle Arkefly vluchten mogelijk. Check wel even of er kosten verbonden zijn aan het meenemen van uw bijzondere bagage.

Lees meer over bijzondere bagage

Overbagage

U kiest tot 24 uur voor vertrek zelf hoeveel bagage u meeneemt. Neemt u toch meer mee dan opgegeven? Geen probleem, dit zijn de regels.

Geen probleem als u meer ruimbagage hebt dan verwacht. Bij het inchecken op de luchthaven betaalt u tegen normaal tarief bij voor de extra kilo’s ruimbagage plus tien euro luchthavenkosten. Dit brengen we in rekening, omdat onze medewerkers bij de incheckbalie langer met u bezig zijn en de wachttijd voor uw medereizigers oploopt. Bij de incheckbalie kunt u contant, met pinpas of met creditcard betalen.

Tarief overzicht bij overbagage, inclusief luchthavenkosten:

  Economy / Comfort Premium Comfort Class Star Class
20 kg ruimbagage € 15 p.p per enkele reis Gratis Gratis
30 kg ruimbagage € 25 p.p per enkele reis € 20 p.p per enkele reis Gratis
40 kg ruimbagage € 35 p.p per enkele reis € 30 p.p per enkele reis Gratis

Een voorbeeld. U neemt in plaats van 20 kilo, 30 kilo mee. U betaalt hiervoor 20 euro: het prijsverschil van 10 euro en 10 euro extra luchthavenkosten. U rekent dit af bij de incheckbalie: contant of met uw pin- of creditcard. Voor bagage boven de 40 kilo geldt, dat u voor iedere kilo boven de 40, 10 euro extra betaalt.